Kursus i innovativt indkøb og offentlige-privat samarbejde om innovation

De danske regioner køber ind for mere end 40 mia. kr. årligt. Den indkøbsmuskel kan bruges til at skabe innovation! Vi har i 2019 afholdt kursus i innovativt indkøb i samarbejde med Danske Regioner. 25 indkøbsfolk, udviklingsmedarbejdere og ledere deltog i et intenst forløb med værktøjer, cases, øvelser og inspiration til innovativt indkøb. Der er masser af potentiale i at tænke nyt om fremtidens offentlige indkøb! Der var stor tilslutning til kurset, som satte nye tilgang til indkøb på dagsordenen.

Innoba stod for planlægningen af kurset og holdt ekspertoplæg om de 4 tilgange til innovativt indkøb og OPI. Vi præsenterede værktøjer og eksempler på både ambitiøst innovativt indkøb og mere lette tilretninger, man kan gøre for at åbne op for offentlig-privat samarbejde om fremtidens velfærdsløsninger. Karsten Kirkegaard, Senior Category Manager fra Region Syddanmark, fortalte om regionens erfaringer med brug innovationsfremmende indkøbsformer inspireret af no-cure-no-pay-tilgangen. Søren Hilbert fra Lundgrens gav en grundig introduktion til de juridiske rammer for innovativt indkøb. Og Lene Stolpe Meyer fra Frederiksberg Kommune gennemgik de meget positive erfaringer at løse klimaudfordringer med den nye udbudsform Innovationspartnerskaber på Frederiksberg.

Kontakt os, hvis du vil høre mere om kursusindhold og muligheder for master classes og kurser i innovativt indkøb og OPI.