Masterclass i udbudsfri OPI

Gate21, som er et partnerinitiativ mellem kommuner, virksomheder og videninstitutioner, der arbejder for grøn omstilling, sætter fokus på Udbudsfri OPI, når de senere på måneden inviterer innovationsledere, forretningsudviklere, indkøbskonsulenter mm. til en halvdags masterclass i juridiske og praktiske tilgange til udbudsfri OPI. INNOBA har tidligere designet og faciliteret en række masterclasses i offentlig-privat innovationssamarbejde i regi af netværket, og denne gang har Gate21 bedt INNOBA om at dele vores erfaringer fra praksis med deltagerne.

Dagen vil byde på viden, idéer og inspiration til, hvordan man konkret kommer i gang med et udbudsfrit OPI, og vi glæder os til at give deltagerne et overblik over samarbejdsformen på et praktisk og handlingsorienteret niveau.

Tidligere OPI Masterclass for kommuner i Øresundsregionen

INNOBA og Gate 21 afholdt i 2017 en række masterclasses for kommuner, der arbejder sammen med leverandører om udvikling af grønne innovationsløsninger. Sidste års masterclasses indeholdt den seneste viden om OPI og var en stor succes.

Som et led i kompetenceforløbet delte INNOBA viden om de nyeste innovationsværktøjer til innovationspartnerskaber, og vi kom omkring de klassiske faldgruber og løsningsmodeller samt introducerede deltagerne til metoder til projektfremdrift.

På de enkelte masterclasses arbejdede kommunerne sammen om videreudvikling af egne projekter og tog de introducerede værktøjer i brug. Kommunerne kom også omkring fx partnerhåndtering, markedsdialog, brugerinddragelse, projektdesign og innovativt indkøb.