Kursus i innovativt indkøb og offentlige-privat samarbejde om innovation

De danske regioner køber ind for mere end 40 mia. kr. årligt. Den indkøbsmuskel kan bruges til at skabe innovation! Vi har i 2019 afholdt kursus i innovativt indkøb i samarbejde med Danske Regioner. 25 indkøbsfolk, udviklingsmedarbejdere og ledere deltog i et intenst forløb med værktøjer, cases, øvelser og inspiration til innovativt indkøb. Der er masser af potentiale i at tænke nyt om fremtidens offentlige indkøb! Der var stor tilslutning til kurset, som satte nye tilgang til indkøb på dagsordenen.

Innoba stod for planlægningen af kurset og holdt ekspertoplæg om de 4 tilgange til innovativt indkøb og OPI. Vi præsenterede værktøjer og eksempler på både ambitiøst innovativt indkøb og mere lette tilretninger, man kan gøre for at åbne op for offentlig-privat samarbejde om fremtidens velfærdsløsninger. Karsten Kirkegaard, Senior Category Manager fra Region Syddanmark, fortalte om regionens erfaringer med brug innovationsfremmende indkøbsformer inspireret af no-cure-no-pay-tilgangen. Søren Hilbert fra Lundgrens gav en grundig introduktion til de juridiske rammer for innovativt indkøb. Og Lene Stolpe Meyer fra Frederiksberg Kommune gennemgik de meget positive erfaringer at løse klimaudfordringer med den nye udbudsform Innovationspartnerskaber på Frederiksberg.

Kontakt os, hvis du vil høre mere om kursusindhold og muligheder for master classes og kurser i innovativt indkøb og OPI.

Om kurser i offentlig-privat innovation og innovativt indkøb:

Vi bliver ofte spurgt, om vi vil komme forbi og fortælle om mulighederne og potentialet i at arbejde sammen på tværs af offentlige og private virksomheder om fremtidens velfærdsløsninger.

Hvor ligger det største potentiale i offentlig-privat innovation (OPI)? Hvorfor er det en god idé at arbejde med innovativt indkøb? Hvordan kan man sikre, at den offentlige sektor udnytter de teknologiske muligheder, der passer bedst til borgernes behov? Hvad må man? Hvordan gør man? Hvad er faldgruber? Hvilke værktøjer er der?

Det er nogle af de mange spørgsmål, der hurtigt opstår, når man bliver nysgerrig på at arbejde sammen med private virksomheder om udvikling af nye løsninger.

Vi afholder derfor mini-kurser i OPI hos vores kunder, hvor vi giver et hurtigt overblik over feltet og mulighederne. Vi har altid cases med, så diskussionerne bliver levende og vedkommende. Det er lettere at forholde sig til noget konkret end skåltaler eller tekniske nørde-detaljer. Vi kan også godt lide at tage en enkelt øvelser med eller to, så deltagerne får prøvet OPI på egen krop/organisation.

Nogen gange medbringer vi vores OPI-tog, som er en håndbog i OPI og innovativt indkøb, der på et let forståelig måde leder “tog-passageren” igennem alle faser af det gode offentlig-private samarbejde.