Videndeling og masterclasses i Østrig

INNOBA har været inviteret til Østrig for at holde oplæg og masterclass om nye typer af offentlig-privat samarbejde om innovative velfærdsløsninger. Vi besøgte offentlige beslutningstagere, forskere og studerende for at dele erfaringer med åbne innovationsprocesser i udviklingen af fremtidens velfærdsløsninger.

Masterclass om OPI og innovativt indkøb

Det regionale Business Cluster for Lower Austria havde inviteret INNOBA til at afholde masterclass for alle de primære aktører i den offentlige sektor, som står for indkøb, udviklingsprojekter, erhvervsfremme og bedre offentlige løsninger. Aktører fra både kommuner, regioner og staten var til stede for at blive klogere på, hvordan man kan arbejde systematisk med innovativt indkøb samt offentlig-private udviklingspartnerskaber for at løse fremtidens velfærdsudfordringer.

Der var stor nysgerrighed på de danske erfaringer, og hvordan de nordiske lande har været frontløbere på området.

Inspiration til forskningsmiljøet og fremtidens servicedesignere

Vi var også inviteret til at levere forelæsning på New Design University i Pölten for at inspirere forskere og studerende til at arbejde med offentlig-private innovationspartnerskaber og bruge design thinking samt design metoder i nye sammenhænge. INNOBA har gennem mange år brugt og videreudviklet åbne innovationsmetoder med brug af værktøjer fra design, servicedesign og tværfaglige løsninger på tværs af business strategi, antropologi, designmetoder og tekniske descipliner. Vi er glade for at dele vores erfaringer med fremtidens servicedesignere og inspirere forskningen på innovationsområdet.

Forhåbentlig finder de kreative sjæle, de offentlige beslutningstagere og nytænkende leverandører sammen om nye spændende løsninger i fremtiden!