Tryghedsværktøj

Kommunerne Aalborg, Aarhus og København er gået sammen om at finde nye løsninger til tryghed for ældre i eget hjem. Som del af projektet har INNOBA hjulpet med at udvikle et nyt værktøj til dialog om tryghed. Værktøjet giver en forståelse af, hvad der betyder noget for tryghed, hvordan tryghed opleves forskellige. Samtidig indeholder værktøjet nogle dialogspørgsmål, som kan danne udgangspunkt for samtaler om tryghed og behov for hjælp til tryghed. Værktøjet består af ‘spillekort’ og er let at bruge.

Kommunerne afprøver pt værktøjet hos myndigheder (visitation), der tildeler hjælp til ældre i eget hjem. Værktøjet kan også anvendes i hjemmeplejen og sygeplejen – og af andre, der er nysgerrige på tryghed og ønsker gode samtaler om det gode trygge ældreliv.

Se det her og læs mere om projektet her.

Tryg i eget hjem – projektet

Tryghedsværktøjet er udarbejdet som del af projektet Tryghed i eget hjem. INNOBA hjælper med behovsafklaring, tryghedsanalyser, idé-udvikling, løsningsafprøvning og evaluering i projektet. Se mere om projektet og find rapport med gennemgang af, hvad der fremmer og forhindrer tryghed i eget hjem for ældre her.