Ny landsdækkende portal for videndeling om innovation – behovsanalyse

Vi har sammen med IT-virksomheden Induct hjulpet Center for Offentlig Innovation (COI) med at undersøge, hvordan man online kan understøtte videndeling om innovation på tværs af den offentlige sektor i Danmark.

INNOBA gennemførte en større brugerundersøgelse i form af interviews, observationer, afdækning af typiske brugerrejser for innovation, CO-Creation mv. Undersøgelsen klædte COI på til at beslutte, om der skal etableres en landsdækkende onlineplatform for videndeling om innovation – og i så fald, hvad den skal indeholde.

Der sker så meget i regioner, kommuner og i staten på innovationsområdet, men det er stadig begrænset, hvor meget man bruger hinanden på tværs af sektorer til at få idéer og finde nye veje til at løfte fremtidens udfordringer. Samtidig er det svært at få et overblik over, hvor man skal gå hen for at høre om de andres erfaringer – og måske finde den historie der gør, at man ikke behøver at opfinde den dybe tallerken, fordi nabokommunen allerede har brugt et år på at udvikle en super smart løsning på netop det problem, man selv tumler med.

Foruden brugerundersøgelsen gennemførte vi en ekspertanalyse baseret på interviews med førende eksperter inden for offentlig innovation, videnspredning, mv.

Resultatet blev 2 rapporter – en brugerrapport og en ekspertrapport – som viste, at der er potentiale i online videndeling om innovation, men at det personlige møde er helt afgørende for at ny viden forankres og innovation spredes. Rapporterne indeholdt konkrete anbefalinger til indhold, markedsføring og design af en online løsning, hvis man skulle vælge at indføre en sådan.

Brugerundersøgelsen er den første afdækning af, hvem de innovationsaktive i den offentlige sektor er og viser 7 arketyper på medarbejdere, der spiller en aktiv rolle i at fremme og implementere innovation.

Se rapporten her.