Indlæg af rbc

Nyt projekt

Til november byder vi velkommen til FIERS til en inspirerende kursusdag om offentlig-private innovationssamarbejde. FIERS er en spændende innovationsenhed i Region Sjælland, der arbejder på at fremme innovationspartnerskaber mellem virksomheder og sundhedsvæsenet.  Vi glæder os til at dele vores erfaringer, værktøjer, tips&trics til at lykkes med offentlig-privat innovation. Kurset afholdes i samarbejde med Lundgrens Advokater. Se mere om vores kurser her, og læs om FIERS her.

Nyhed

Husk at der er muligheder for tilskud til gennemførelse af innovative indkøb. Hvis du er offentlige ansat og vil afprøve samarbejde med virksomheder om innovative løsninger på sundhedsområdet, så skynd dig at tjekke tilskudsmuligheder i Erhvervsministeriet. Der er deadline for ansøgning om penge til at afprøve innovative indkøb af life science løsninger i denne uge. Når du det ikke, kommer chancen igen næste år. Se info her.

Nyhed

D. 26. oktober 2021 er der arbejdsmøde i det nationale Partnerskab for innovative sundhedsindkøb. Vi glæder os til at bidrage med viden og inspiration om systematisk brug af innovationstilgange i indkøbsfunktionen. Rikke Bastholm fra os vil holde oplæg om strategisk innovativt indkøb, og hvordan man arbejder systematisk med at udvælge og gennemføre indkøb af innovative løsninger i offentlige organisationer. Der vil også være oplæg fra Jens Brøndberg, indkøbschef i Region Hovedstaden, Anders Asboe Christensen fra IRIS Group og Lars Dahl Allerup & Anders Mærkedahl fra Rethink Value. Se mere om partnerskabet her.

 

Nyt projekt

Hvordan får man velfærdsteknologi ud til borgerne, der hvor det gør en forskel? Det spørgsmål har Frederiksberg sat sig for at løse. Det handler om at skabe overblik, vise muligheder, skabe tryghed omkring brug af teknologiske løsninger og se mulighederne der, hvor teknologi kan skabe forandring for den enkelte borger og kommunale medarbejder. Se mere om indsatsen og INNOBAs bidrag her.

Nyhed

Er du nysgerrig på mulighederne i offentlig-private innovationssamarbejder? Så se med i morgen, når vi afholder webinar med KL om OPI og innovation i kommuner. Brug en time over morgenkaffen og hør om cases og konkrete erfaringer med at arbejde sammen med virksomheder om nye velfærdsløsninger og få et overblik over mulighederne i OPI. Se mere her.

Nyt projekt

Hvad gør man, når byen står under vand, kældre oversvømmes og gader ligner en svømmepøl. I 2011 oplevede hovedstaden et voldsomt skybrud, der for alvor varslede klimaændringer og behov for helt nye løsninger til håndtering af regnvand. Klimatilpasningsplaner blev sat i værk, og siden er der igangsat en lang række klimaprojekter i og omkring hovedstaden. På Frederiksberg evaluerer man nu klimaindsatsen, og INNOBA er blevet bedt om at bidrage med evaluering af samarbejdet i og på tværs af projekter. Se mere om projektet her.

Nyt projekt

Hvordan sikrer man, at skybrud ikke resulterer i oversvømmede veje, parkeringspladser og kældre? En ny innovativ virksomhed har fundet en del af svaret i særlige fleksible magasiner, der kan graves ned under jorden og trække vand væk fra overfladen. Vi har hjulpet virksomheden og Frederiksberg Kommune med at etablere et udviklingspartnerskab, så løsningen kan prøves af i praksis. Se mere om hvordan her.

Nyhed

Landets to største kommuner samt en række øvrige kommuner, som samlet udgør op til 1/3 af den samlede kommunale købekraft, leder efter leverandør(er), som vil udvikle og levere fremtidens døgnrytmelys til ældre. Der etableres 1-3 innovationspartnerskaber med kommuner og leverandører og option på indkøb af de færdige løsninger. Vi er stolte af at være med som rådgivere på projektet! Lige nu er der høring på udbudsmaterialet. Så vil du være med, så er det nu, du skal holde øjne og ører åbne. Se mere om projektet her og find information om udbud her.

Nyt om os

Vores nye medarbejder Thea fortæller om digital antropologi. Se hendes inputs om tendenser, metoder og eksempler her.

Nyt om os

Vi er glade for at kunne byde velkommen til vores nye medarbejder Thea, der skal arbejde med behovsafdækning, brugerinddragelse og koordinering på større projekter. Thea er specialiseret i digital antropologi og adfærdsdesign. Vi glæder os til at bruge hendes kompetencer til at styrke vores digitale metodeapparat. Se inspiration fra Thea om digital antropologi her på sitet.