Indlæg af rbc

Nyt projekt

Hvordan skal fremtidens plejehjem se ud?! Vi har hjulpet Københavns Kommune med at forberede en markedsdialog om fremtidens plejehjem. Fokus bliver på, hvordan man kan bruge et kommende byggeri af Danmarks største plejehjem til at teste velfærdsindsatser og velfærdsteknologi. Virksomheder, forskere og plejehjemsansvarlig skal diskutere, hvordan man kan måle effekter og lave tekniske løsninger, der sikrer dokumentation for nye initiativer og samtidig helt ny viden om, hvad der virker, og hvad der ikke virker.

Nyt projekt

De nordiske lande har været de første til at afprøve den nye europæiske udbudsform “Innovationspartnerskabsudbud” til indkøb og udvikling af fremtidens velfærdsløsninger. Vi har interviewet de virksomheder og offentlige organisationer, der har prøvet det. Der er masser af spændende erfaringer og gode råd! Se den samlede analyse her og få mere viden om baggrunden her. Analysen er udarbejdet for Erhvervsstyrelsen og Konkurrencestyrelsen, som har offentliggjort resultaterne i dag.

Nyt

Frederiksberg Kommune inviterer til indvielse af Holger Danskes Vej og Kronprinsesse Sofies Vej, torsdag d. 25 Oktober kl. 15.00. Under indvielsen vil Frederiksberg Kommune fortælle om de nye løsninger til håndtering af regnvand, der skal fremtidssikre områderne mod klimaforandringer. INNOBA, som har været OPI rådgivere under hele projektet, vil være til stede for at fortælle om innovationspartnerskaber og hvordan samarbejdet mellem virksomheder og Frederiksberg Kommune blev til. Du kan se hele invitationen for indvielsen her og læse mere om regnvandsprojektet her.

Nyt projekt

Vi tager til Odense til HK’s årskonference for at holde oplæg om OPI. Vi glæder os til at fortælle om, hvordan man kan arbejde med offentlige-privat innovation som HK medarbejder og til deltage i de mange andre spændende diskussioner om Fag og Fremtid. Sæt medarbejderne i spil! Se mere om konferencen her.

Nyt projekt

Hvordan sælger jeg innovative løsninger til den offentlige sektor? Det spørgsmål tager vi op, når vi holder gå-hjem møde d. 27. november for virksomheder i byggesektoren i samarbejde med Innovationsnetværket Femern Bælt. Vi gennemgår bl.a. de nye muligheder for innovationssamarbejde med bygherren, der er opstået med den nye udbudslov. Vi fortæller også om resultatet, da vi spurgte nogle af Danmarks største bygherrer om, hvor de kunne forestille sig innovative løsninger i fremtiden. Kom og få værktøjer til at komme i mål med innovative løsninger i bygge- og anlægssektoren. Du kan se programmet og tilmelde dig til arrangementet her.

 

Nyt projekt

INNOBAs direktør, Rikke Bastholm, har været på besøg hos Upphandligsmyndigheten i Sverige, for at holde oplæg om innovationspartnerskaber og diskutere, hvordan man kan fremme den nye udbudsform blandt svenske virksomheder og offentlige institutioner. Den svenske innovationsfond Vinnova og Upphandlingsmyndigheten havde inviteret INNOBA til Stockholm for at diskutere, hvordan man kan støtte op om de nye muligheder for OPI i Sverige. Der var særlig interesse for den  procesmodel som INNOBA har udviklet i samarbejde med Lundgrens advokater, og som i dag anvendes i både Danmark og Norge. Læs mere her og find processguiden for innovationspartnerskaber her.

 

 

Nyt

Spændende ny undersøgelse fra Teknologisk Institut, der viser, at der fortsat er et kæmpe uudnyttet potentialet for udvikling og brug af velfærdsteknologi i den offentlige sektor. Over halvdelen af de adspurgte kommuner peger på manglende implementering og ledelsesfokus som de største barrierer for at komme videre med fremtidens velfærdsløsninger. INNOBA har lige offentliggjort en guide til mere offentlige-privat innovation og vejledning til, hvordan man tænker indkøb og implementering med ind i velfærdsteknologiske udviklingsprojekter. Find guiden på vores hjemmeside her

Nyt projekt

Vi glæder os til at komme i gang med et nyt spændende innovationsprojekt om lys og sundhed. Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune efterspørger nye løsninger til døgnbelysning og lysterapi for ældre. Det har vist sig, at op mod 70% af ældre mennesker kan have glæde af lysbehandling mod depression, dårlig søvn, nedsat energi og til almindelig forbedring af sundheden. Især demente har brug for støtte via lys til at bibeholde døgnrytmen og en funktionel hverdag. Se mere om projektet her.

Nyhed

Vi er stolte over endelige at kunne præsentere den fulde guide til OPI! I samarbejde med Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune kan vi nu lancere OPI PIXI TOGET, som tager dig igennem alle faser af de forskellige typer af offentlig-privat samarbejde.

Værktøjet er udviklet som et digitalt tog med stationer, hvor du får viden om forudsætninger, aktiviter, faldgruber, opmærksomhedspunkter, tips & tricks, etc.  Hvis du overvejer OPI eller er i gang med et OPI projekt, så tag en tur i toget her.

Se video om OPI

Kan den offentlige sektor bruge inputs fra private virksomheder til at løse velfærdsudfordringer? INNOBAs direktør Rikke Bastholm giver 3 bud på fremtidens offentlige-private innovationssamarbejde. Se videoen her og få dagens inspiration!