Indlæg af rbc

Nyhed

Norge har som det første land igangsat en stor national satsning for fremme og afprøvning af offentlig-private innovationspartnerskaber som indkøbs- og udbudstilgang. INNOBA har for nylig afsluttet en evaluering og erfaringsopsamling af hele programmet. En større lancering af resultaterne er udskudt grundet Corona, men vi har fået lov til at dele evalueringsrapporten og erfaringer allerede nu. Der er tale om unik viden om systematiske erfaringer med innovativt indkøb. Vi glæder os til at sprede de gode inputs i Danmark! Se rapporten her og mere om projektet her.

Nyt projekt

Hvordan sikrer man et tæt bebygget hovedstadsområde, der ligger tæt på havet og er påvirket af stigende regnmængder, opvarmning og andre klimaforandringer? Frederiksberg Kommune arbejder sammen med Frederiksberg Forsyning om en massiv indsats for at klimasikre Frederiksberg. Vi hjælper med at understøtte samarbejdet om ambitiøse skybrudsprojekter. Se mere her.

Nyhed

Vi starter året med at dele vores erfaringer med digital facilitering. Et værktøj der har fået fornyet relevans med Covid19 nedlukning. Se mere og bliv inspireret til det gode digitale møde her!

Nyt projekt

Hvordan tænker man systematisk bæredygtighed ind i renovering og byggeri af skoler? Egedal Kommune er gået forrest i innovativt bæredygtigt indkøb med fokus på fremtidens skolebyggeri. I et tæt og udviklingsorienteret strategisk byggepartnerskab skal Egedel sammen med teamet Juul & Nielsen arbejde på at etablere kreative læringsmiljøer og multifunktionalitet på skolerne i hele kommunen. Vi glæder os til at hjælpe partnerskabet i gang med konkretisering af innovationsfokus på indsatsområder for bæredygtighed. Se mere om projektet her.

Nyt projekt

Kan man forbedre ældres hverdag på plejehjem ved hjælp af lys? Ja, det kan man med døgnrytmebelysning, som har vist sig at afhjælpe depression, øge energiniveau og motivation, mindske natteopvågning og skabe ro omkring demente. Vi er derfor glade for at hjælpe Københavns og Aarhus Kommune med et innovativt indkøb af løsninger til døgnrytmebelysning på plejehjem. Pt. er vi i fuld gang med markedsdialog. Se mere om projektet her.

Nyt projekt

Vi faciliterer nyt nationalt partnerskab om innovationsfremmende sundhedsudbud. Med Corona er der næppe noget tidspunkt, hvor offentlig-privat samarbejde om innovative løsninger bliver mere akut relevant. Store produktionsvirksomheder har med kort varsel omlagt produktionen til værnemidler, der arbejdes sammen på helt nye måder for at finde løsninger på logistik, behandling og håndtering af epidemien. Vi følger derfor med spænding arbejdet i partnerskabet. Se mere om partnerskabet og det kommende forløb her.

Nyt projekt

Vi har i samarbejde med Arkitema, Region Sjælland og totalentreprenør 5E BYG afholdt kick-off på byggeriet af nyt diabetes center i Odense. SDCO (Steno Diabetes Center Odense) skal etableres i forbindelse med det nye Odense Universitets Hospital og kommer til at fungere som et samlet behandlings- og videncenter for diabetes i Danmark. Vi er glade og stolte over at være med til at hjælpe det nye byggeri i gang. Se mere om projektet og INNOBAs bidrag til kick-off her.

Nyhed

Vi er glade for at kunne fortælle, at INNOBAs værktøj til offentlig-privat innovation er blevet tilgængeligt på KLs udbudsportal. Du kan derfor nu finde gode råd og vejledning til innovationsfremmende indkøb sammen med andre gode tips og værktøjer til udbudsprocesser. Besøg udbudsportalen og OPI-toget her.

Nyhed

Se nyt fra Norge her! Nu kobles iværksættere sammen med offentlige indkøb på helt nye måder. Innovation og udvikling af i fokus og barrieren for at komme igennem til den offentlige sektor med fremtidens løsninger som nyskabende iværksætter nedbrydes. Skal vi snart have et StartOff i Danmark?!

Inspiration

Har du hørt om Spatial Video? Det er helt nye video con løsninger. Det er slut med flimrende skærme, dårlige forbindelser, rodet dialog og manglende overblik. Nu er fremtidens video con klar. Vi er begejstrede! Der er tale om helt nye muligheder, der gør digitale møder, workshops og konferencer langt mere intuitive og levende. Du går nemt ind og ud af grupperum med din avatar, du deltager i store events og ‘går hen’ til de deltagere, du vil tale med – lyden blogger de andre ud. Du arbejder med rum-design, så det føles virkeligt at gå ind i klasselokaet, i konferencelokalet, i kontormiljøet, i koncertsalen. Koblet med skærmdeling og digitale samudviklingsløsninger kan du holder oplæg, viser videoer, samudvikle, … helt ubesværet. Se f.eks. her og prøv det selv!