Indlæg af rbc

Projekt

Københavns Kommune kommer står overfor ændringer i udbringning af mad til byens ældre. I fremtiden går kommunen over til levering af kold mad, der skal varmes op i den ældres eget hjem. Kan man gøre det nemt at sikre den rette opvarmning, hvor næringsværdien bibeholdes, og borgeren får den bedst mulige madoplevelse? Det vil kommunen se nærmere på i et OPI projekt, hvor INNOBA skal hjælpe med at finde relevante virksomheder, der kan være samarbejdspartner i udviklingen af nye velfærdsteknologiske løsninger. Vi glæder os til opgaven og til i samme ombæring at udvikle et helt nyt OPI værktøj, der kan gøre det nemt for kommunens medarbejder at komme i gang med offentlig-privat innovation! Læs mere om projektet her.

Nyhed

Er du i tvivl om, hvad man må tale med virksomheder om som offentlig myndighed? Måske skal du i gang med et indkøb, måske overvejer du at igangsætte et innovationsprojekt, måske er du bare nysgerrig på hvad private leverandører kan bidrage med.  Så se en hurtig video her og få overblikket. Tag fat i os, hvis du vil videre mere om rammerne for markedsdialog.

Nyhed

I Danmark køber det offentlige ind for 310 milliarder kroner om året. Det svarer til omkring 15 procent af landets BNP. Det udgør et kæmpe potentiale for innovation af den offentlige sektor sammen med private virksomheder. Brug den mulighed! Vores gode samarbejdspartnere Lundgrens advokater har lige udarbejdet juridisk skabelon for indgåelse af innovationsaftaler mellem offentlige og private. Aftalen bruges uden om det sædvanlige udbudssystem (udbudsfri OPI). Tjek hvordan det kan lade sig gøre her se den ny aftaleskabelon her.

Nyt projekt

Gate21 har inviteret INNOBA til at dele vores praktiske erfaringer med udbudsfri OPI på en masterclass for innovationsledere, indkøbskonsulenter mm. INNOBA har mange års erfaring med at have fingrene i mulden, når det drejer sig om offentlig-privat innovation. Vi glæder os derfor til at dele vores erfaringer fra praksis og give de deltagende kommuner, regioner og virksomheder et større overblik over samarbejdsformen, og forhåbentlig se endnu flere innovative projekter spire på det grønne område i fremtiden!

Der er stadig få ledige pladser! Tilmeld dig og se program her og se video her.

Nyhed

INNOBAs direktør, Rikke Bastholm, udfordrer vanetænkning om offentlige indkøb på IKAs Årskonference 2018 sammen med bl.a. innovationsminister Sophie Løhde. Årskonferencens tema i år er offentlig innovation, og i tasken har Rikke pakket en række cases, som illustrerer de mange gevinster, der kan hentes ved at vende indkøbet på hovedet og skabe rammerne for nye løsninger på fremtidens udfordringer!

Gør du også, som du plejer? Kom med på IKAs Årskonference og hør mere om, hvorfor det er en god idé at skabe rum for innovation i dit næste udbud!

 

Nyt projekt

Vi glæder os til at dele vores viden om offentlig-privat innovation med medarbejdere fra det danske erhvervsfremmesystem. Syddansk Universitet afholder efteruddannelse i erhvervsfremme med fokus på at skabe de rette rammer for danske virksomheders vækst og udviklingsmuligheder. Vi fortæller om de kommercielle muligheder i innovationspartnerskaber på tværs af sektorer og giver vores bud på, hvad der skal til for at fjerne strukturelle og kulturelle barrierer for åben innovation i den offentlige sektor. Se mere om kurset her eller læs om vores videndeling på forsknings- og uddannelsesinstitutioner her!

Nyhed

Vi har i samarbejde med Innovationsnetværk Femern Bælt og en række af landets største bygherrer identificeret de 7 største potentialeområder for innovation i bygge- og anlæg lige nu! Med inputs fra bl.a. Vejdirektoratet, Københavns Kommune, Femern, By & Havn, Københavns Lufthavne, Bygningsstyrelsen og Region Sjælland  har vi designet et praktisk værktøj til virksomheder, som ønsker at udvikle nye forretningsmuligheder med afsæt i de 7 potentialeområder. Se værktøjet med de 7 områder her – og hold øje med spændende kommende konference om emnet i marts på  INNOBAs og IFB s hjemmesider.

 

Nyhed

Velkommen til et nyt år med nye muligheder! Har du husket at lade vanerne blive derhjemme, eller tænker du at alt skal være som sidste år? Taster fingrene stadig 2017, eller har du vredet hjernen ud af de vante tankemønstre…? Vi vil bruge det nye år til at stille spørgsmål, gå en anden vej end vi plejer, prøve at fejle – og lære af det, gøre noget vi ikke (tror vi) kan, få flere idéer end vi skal bruge og alt det andet, man kan gøre for at øve sin innovationsmuskel! Har du lyst til at være med?! Hvis du er lige så nysgerrig som os, så bliv inspireret af vores opdagelsesrejse fra 2017  ind i offentlig-privat innovation her. Vi glæder os til alt det nye i 2018!

 

Projekt

Vi glæder os til et spændende innovationsforløb i denne uge om velfærdsteknologi med SOSU-hjælpere, teamledere, hjælpemiddeleksperter og innovationsaktører i Københavns Kommunes Sundheds- og Omsorgsforvaltning. Kommunen planlægger at bygge “læringsrum” for borgere og medarbejdere, der har brug for at afprøve velfærdsteknologi, der kan gøre hverdagen bedre for de ældre. Vi glæder os til at hjælpe med at arbejde sammen med medarbejderne om udvikling af smidige arbejdsgange på tværs af fagligheder med læringsrummet som centrum. Se mere her.

Projekt

Kan man måle værdien af innovation? Det spørgsmål tog vi op på en heldagsworkshop med forskningsprojektet NAIAD for nyligt. En række byer og forskningsenheder på tværs af europa arbejder sammen om udvikling af et helt nyt værktøj til måling af effekterne af klimatilpasningsløsninger. Københavns Kommune er teststed for projektets måling og dokumentation af klimaløsningers effekt på klima, økonomi, borgerens dagligdag, etc. INNOBA er sparringspartner på projektet, og vi havde fornøjelsen af at facilitere en dag med spændende inputs fra regioner, kommuner, miljøeksperter fra ind- og udland, private virksomheder og andre fremtidige “brugere” af et værktøj til effektmåling. Se mere om projektet her og her.